מתוך: "סיורים בירושלים" > "פינות חמד בירושלים"
בירושלים נהגו להשתמש חוץ, מבשעון גריניץ', גם בשעון ארץ ישראל ששורשיו קדומים בהרבה. שעונים ציבוריים, עוד בתחילת המאה ה – 20 , ציינו גם את שעון א"י כמו: שעון השמש ב"מחנה יהודה", השעון שהיה על המגדל בשער יפו ושעון השמש ב"שערי חסד". כיום למעשה לא משתמשים בשעון ארץ ישראל למעט בבתי כנסת חרדיים מסוימים שלא מוותרים על מסורת זו, וכמובן בשילוב עם שעון רגיל.
בשעון גריניץ' היום מתחיל בחצות, ובשעון ארץ ישראל הוא מתחיל בשקיעה. מבלי להרגיש אנו גם כן משתמשים בשעון ארץ ישראל, כמו למשל בכניסת השבת הנעשית לפי שעון א"י או למשל קביעת יום ברית המילה לתינוק שנולד. הבעיה בשעון א"י היא שהשקיעה "זזה" ולכן צריך לכוון את השעון כל יום. בפועל בדרך כלל נהוג לכוון פעם בשבוע.
מצאתי בירושלים שעון העובד לפי שיטת א"י וזה בבית הכנסת של "בתי הורדנא" שליד השוק. ליד שעון א"י יש שעון רגיל ואנו נשתמש בו לצורך השואה.
הביקור שלי היה בערב פסח 24/3/13 והשקיעה היא בערך ב – 6:30 בערב. השעון הימני הוא שעון רגיל והשעה בו 1:30 בצהרים בערך. אם היום הבא מתחיל ב – 12:00 (כלומר 6:30 לפי שעון גריניץ), אז בזמן המדידה השעה היא 7:30 בערך לפי שעון א"י.